Sfeervolle vastelaovesfinale ondanks de regen Sfeervolle vastelaovesfinale ondanks de regen

Aanvankelijk leek het er nog op dat het droog zou blijven en stroomde de Markt in Gulpen tijdens het voorprogramma al aardig vol. De voorspellingen gaven echter aan dat Gulpen toch nog wel wat 'zegen van boven' zou kijgen. En die kwam er ook. Vooral halverwege het hoofdprogramma, toen het daadwerkelijk met bakken tegelijk uit de hemel kwam ('huilde Onze Lieve Heer dat het bijna voorbij was?'). Met paraplu's en regenponcho's hield het publiek echter paal en dat was ook voor de artiesten een redne meer om gewoon hun optreden in de stromende regen te volbrengen. De regen had echter ook gevolgen voor de techniek. Een aantal keren viel de stroom van licht en geluid uit en was het even wachten tot alles weer opnieuw 'aangesloten' was. Nood breekt wetten en dus vervolgden artiesten en publiek met een gezelliga a capella samenzang. Uiteindelijk kwam het einde van het programma en daarmee de finale van de vastelaovend toch daadwerkelijk in zicht.
Met hulp van burgemeester Nicole Ramaekers-Rutjens, deputé Hubert Mackus en Gulpener-directeur Jan-Paul Rutten werd het masker, als symbool van de Limburgse vastelaovend, symbolisch in een houten biervat gelegd. En daarna konden de traditionele slotakkoorden klinken.... Vastelaovend 2020 was voorbij.
Maar... wat in het vat zit, verzuurt niet. Dus kunnen we nu al weer vooruitkijken naar een nieuw '5e seizoen' dat op de 11e van de 11e start (waar zal het zijn??) en dus weer eindigt in Gulpen.
Met de Groeëte Gulpener Vastelaoves Finale op dinsdag 16 februari 2021. Tot dan!

Vastelaoves Finale Gulpen
Vastelaoves Finale Gulpen
Vastelaoves Finale Gulpen
Vastelaoves Finale Gulpen