Regionaal en jong talent als opwarmer Groeëte Gulpener Vastelaoves Finale Regionaal en jong talent als opwarmer Groeëte Gulpener Vastelaoves Finale

Op carnavalsdinsdag 13 februari wordt in Gulpen weer de Groeëte Gulpener Vastelaoves Finale gehouden. En zoals diezelfde avond op L1 Televisie te zien is, wordt het officiële einde van de Limburgse vastelaovend nog eens flink gevierd. De bezoekers trekken nog een keer hun mooiste pakjes aan, besteden nog eens extra aandacht aan hun geschminckte gezichten en zingen voor het laatst luidkeels mee met al die mooie Limburgse vastelaovesschlagers. Die geweldige sfeer die op televisie te zien is, is mede te danken aan de muzikanten en artiesten die het publiek opwarmen voor de grote finale.

Vanaf een uurtje of half twee in de middag klinkt het onvervalste geluid van de zaate hermeniekes Zoonder Drank Geine Klank en DatdatMog en vanaf 15.30 uur is er een programma met artiesten uit de omliggende gemeentes.

Wat te denken van El Rabsjie, Jordy Swillens en de Sjinse Oud Prinse uit de gemeente Valkenburg aan de Geul, De Herringbiessere en Iech en die Anger Tswei uit de gemeente Simpelveld, Niels en Kay uit Eijsden-Margraten, d’r Christian uit ’s Graven-Voeren en uit de eigen gemeente Gulpen-Wittem De Durchduujerkes, d’r Rossi en Hay Bodde. En daarnaast ook nog eens het duo De Radies uit Kerkrade en de jonge talenten Fiorenza, Jelke, Tessa, d’r Dustin en het duo Sjtom Toeval.

Je kunt dus eigenlijk niet meer spreken van een ‘voorprogramma’, want ook voordat de camera’s gaan draaien is het al flink feest op de Markt in Gulpen.

Vastelaoves Finale Gulpen
Vastelaoves Finale Gulpen
Vastelaoves Finale Gulpen
Vastelaoves Finale Gulpen