Programmering GGVF is vaak een grote puzzel Programmering GGVF is vaak een grote puzzel

De GGVF heeft als doelstelling de traditionele waarde, lees ook de traditionele vastelaovesmuziek, in ere te houden met daarbij de nadruk op sjoenkelen en meezingen/meedoen.
“Aangezien we de (on)officiële afsluiting van de vastelaovend op TV zijn, is de diversiteit van artiesten, Limburg breed, van belang. Maar we zien ook een terugloop in het aanbod van kwalitatief goede marsjes en walsmuziek en de tempi worden steeds sneller. In Gulpen proberen we vooral een ‘familiebreed’ muzikaal programma aan te bieden, waarbij duidelijk een keuze word gemaakt voor een oudere doelgroep”, verklaart voorzitter Robert Loozen van de organiserende Stichting Limburg AlAaf.
De jeugd is natuurlijk welkom, maar zij hebben volgens de GGVF-organisatie al diverse andere vastelaoves-festivals waar ze voor hun eigen ‘muzieksmaak’ terecht kunnen.
“Sinds enkele jaren maken we diverse combi’s van artiesten die normaliter nooit samen op het podium staan en dit jaar is er ook weer een ‘mysterie guest’, een vreemde eend in de bijt zou je kunnen zeggen. Iemand die niet bekend is uit het huidige vastelaoveswereldje, maar er wel voeling mee heeft”, aldus Robert Loozen.
Voor een TV-programma zijn natuurlijk een aantal bekende namen op het affiche onontbeerlijk en die moet je vaak al 2 jaar van te voren vastleggen. Daarnaast probeert de organisatie opkomende talenten een kans te geven, uiteraard weer met een knipoog naar de traditie of het verleden. Daarnaast wil men de eigen regio niet helemaal vergeten. Dit alles moet op de minuut gepland worden, omdat het festijn ook op TV komt en de organisatie dus vast zit aan een strak schema.
Niet enkel voor de TV-registratie, maar ook omdat veel artiesten op die dinsdag nog meerdere optredens op hun programma hebben staan en sommige zelfs liever met die dagen in eigen dorp en stad willen blijven om te vieren.
“Maar we denken dat we dit jaar weer een mooi programma rond gekregen te hebben. Maar ben op tijd erbij, want enkele toppers zitten vroeg in het programma. Per toeval zitten in het ‘opwermprogramma’ zelfs 2 LVK-finalisten”, besluit voorzitter Robert Loozen.

Vastelaoves Finale Gulpen
Vastelaoves Finale Gulpen
Vastelaoves Finale Gulpen
Vastelaoves Finale Gulpen