Een programma met veel duo's en dames Een programma met veel duo's en dames

Ook dit jaar wordt op carnavalsdinsdag de Limburgse vastelaovend officieel afgesloten in Gulpen. Op dinsdag 5 maart komen weer duizenden vastelaovesgekken uit de hele provincie naar de Markt voor de Groeëte Gulpener Vastelaoves Finale, die ook dit jaar door L1 TV, later die avond, wordt uitgezonden. En het beloofd ook dit jaar een kleurrijk spektakel te worden, waarbij iedereen nog eens uit volle borst de mooiste Limburgse carnavalsliedjes kan meezingen voordat het masker de lucht in gaat en carnaval 2019 echt voorbij is.

Het programma start al om 14.30 uur als zaate hermeniekes de ‘vroege vogels’ op heerlijke muziek trakteren. Maar er kan ook al ingezongen worden, met topartiesten uit de regio. En wanneer van 17 tot 20 uur de televisieopnames plaats vinden, staat weer een keur aan topartiesten van noord tot zuid op het podium. Zij zorgen er voor dat ook die laatste uurtjes van dit carnavalsseizoen op onvervalste en authentieke wijze verlopen. Met liedjes die iedereen kent en die dan ook door alle aanwezigen op het plein luidkeels meegezongen kunnen worden. Samen zingen, samen afsluiten.

Opvallend op het affiche zijn de diverse duo’s zoals Op Os, Spik & Span, Ken & Bob, Paul & Leo, La Bamba en Pier & Stuf. Maar ook de (jonge)dames Fiorenza, Katja, Gwen en Marleen Mols komen naar Gulpen. En nog veel meer artiesten natuurlijk. Uiteraard is er ook weer een bijzondere artiest uitgenodigd die als zogenaamde ‘mysterieuze gast’ geldt. Wie dat is, blijft weer tot het laatst geheim…. Het gaat in ieder geval ook dit jaar weer om het meezingen van de echte, onvervalste Limburgse carnavalsschlagers en feestliedjes. De stemmen kunnen dus gesmeerd worden!

Rond het evenement herhaalt de organisatie dit jaar de campagne ‘Eigen drank, dat doe je niet’. “De entree is gratis, je krijgt in Gulpen je pilsje nog in een echt bierglas tegen een zeer redelijke prijs. We leggen elk jaar topartiesten vast en de sfeer is er ongekend. Maar zelfs in het mooie Gulpen kost zo’n spektakel erg veel geld en dus hebben we inkomsten nodig. Als tegenprestatie mogen we daarom best vragen eigen drank thuis te laten, toch?”, zo laat de organiserende Stichting Limburg AlAaf (SLAA) weten.

Vastelaoves Finale Gulpen
Vastelaoves Finale Gulpen
Vastelaoves Finale Gulpen
Vastelaoves Finale Gulpen