Eén bonte, zingende menigte op de Gulpense Markt Eén bonte, zingende menigte op de Gulpense Markt

Groeëte Gulpener Vastelaoves Finale als afsluiting carnaval 2018

Ook dit jaar wordt op carnavalsdinsdag de Limburgse vastelaovend officieel afgesloten in Gulpen. Op dinsdag 13 februari komen weer duizenden vastelaovesgekken uit de hele provincie naar de Markt voor de Groeëte Gulpener Vastelaoves Finale, die ook dit jaar zowel door L1 Radio als L1 TV wordt uitgezonden. En het beloofd ook dit jaar een kleurrijk spektakel te worden, waarbij iedereen nog eens uit volle borst de mooiste Limburgse carnavalsliedjes kan meezingen voordat het masker de lucht in gaat en carnaval 2018 echt voorbij is.

Het programma start al om 14.30 uur als zaate hermeniekes de ‘vroege vogels’ op heerlijke muziek trakteren. Maar er kan ook al ingezongen worden, met echte schlagers uit het Mergelland, een aantal aanstormende zangtalenten en het Kerkraadse duo De Radies. En wanneer van 17 tot 20 uur de televisieopnames plaats vinden, staat weer een keur aan topartiesten van noord tot zuid op het podium. Zij zorgen er voor dat ook die laatste uurtjes van dit carnavalsseizoen op onvervalste en authentieke wijze verlopen. Met liedjes die iedereen kent en die dan ook door alle aanwezigen op het plein luidkeels meegezongen kunnen worden. Samen zingen, samen afsluiten.

Op het affiche staan onder andere Marleen Rutten, Spik & Span, Gwen, Hoondervel, D’r Reënboagkloeb Haander, Duo X-Elle, Sjpringlaevend, Paul & Leo en Frans Croonenberg. Uiteraard staan er ook weer verrassende duetten op het programma en is er een artiest uitgenodigd die je normaal niet op het carnavalspodium zou verwachten. Wie dat is, blijft weer tot het laatste geheim…. Het gaat in ieder geval ook dit jaar weer om het meezingen van de echte, onvervalste Limburgse carnavalsschlagers en feestliedjes. De stemmen kunnen dus gesmeerd worden!

Tijdens de officiële afsluiting van de carnaval 2018 in Gulpen kunnen de bezoekers weer een uniek aandenken aan deze Groeëte Gulpener Vastelaoves Finale aanschaffen: de fraaie pin met de toepasselijke tekst ‘Ver howwe d’r pin drin’. Deze pins zijn uitsluitend tijdens de Groeëte Gulpener Vastelaoves Finale op de Markt in Gulpen verkrijgbaar en zijn inmiddels een gewild vastelaoves-souvenir. Rond het evenement herhaalt de organisatie dit jaar de campagne ‘Eigen drank, dat doe je niet’. “De entree is gratis, je krijgt in Gulpen je pilsje nog in een echt bierglas tegen een zeer redelijke prijs. We leggen elk jaar topartiesten vast en de sfeer is er ongekend. Maar zelfs in het mooie Gulpen kost zo’n spektakel erg veel geld en dus hebben we inkomsten nodig. Als tegenprestatie mogen we daarom best vragen eigen drank thuis te laten, toch?”, zo laat de organiserende Stichting Limburg AlAaf (SLAA) weten.

Vastelaoves Finale Gulpen
Vastelaoves Finale Gulpen
Vastelaoves Finale Gulpen
Vastelaoves Finale Gulpen